Màster universitari en Enginyeria Industrial

FRIBIN. Producció

fibrin

Breu presentació de l'empresa

Fribin Foods S.L. és una empresa càrnica ubicada a Binéfar, Osca, amb més de 50 anys d'experiència al sector. Fundada el 1966, ha evolucionat fins a convertir-se en una referència nacional i internacional en la producció i distribució de carn de boví, porcina i un actor regional rellevant en la fabricació d'elaborats. Addicionalment compta amb dues botigues on ofereix els seus productes al públic en general.

La companyia compta amb modernes instal·lacions que inclouen línies de sacrifici, entre les quals hi ha una moderna instal·lació per a porcs que amb més de 7.000m2 compta amb 11 cèl·lules robotitzades, sales d'especejament i fabrica d'embotit, cosa que li permet controlar tot el procés i garantir la qualitat dels seus productes.  A més, disposa d´una línia de productes halal, adaptant-se a les necessitats de diferents mercats.

Fribin Foods S.L. exporta a més de 40 països, incloent la Xina, el Japó, Corea i les Filipines, i ha estat pionera en l'obtenció de certificacions que avalen el seu compromís amb la qualitat, la seguretat alimentària i el benestar animal. Entre elles hi ha les normes ISO 9001, ISO 14001, IFS Food i BRC.

Amb una facturació de més de 440 milions d'euros el 2024, Fribin es posiciona com la vuitena empresa al sector de processat i conservació de carn a Espanya i la quarta en global de la província d'Osca. El seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació , amb una inversió mitjana en la darrera dècada de més de 50 milions d' euros la converteixen en un referent a la indústria càrnica.

Modalitat de Formació Dual 

1 plaça per Formació Dual adreçada a estudiants de la UdL

Dades activitats formatives a l'empresa

Les tasques realitzades per l’alumne dins l’empresa seran avaluades i es reconeixeran per un total de 36 crèdits ECTS. Aquests crèdits es corresponen amb les assignatures de Gestió de Projectes i Recursos Humans, el bloc optatiu format per les assignatures Projectes en Empresa I i II, i també el TFM.

Descripció de les tasques i del perfil professional a desenvolupar per part de l'alumne/treballador

Fribin Foods està duent a terme un projecte de modernització i automatització integral de les seves operacions relacionades amb l'emmagatzematge, el processament, la logística interna i l'enviament de cambres de boví.

Aquest projecte inclou:

  • La renovació completa de les estructures de les càmeres frigorífiques i els sistemes de rails.
  • El redisseny i automatització del procés d'especejament a quarts.
  • L'automatització de l'emmagatzematge de canals a les càmeres frigorífiques.
  • Renovació dels sistemes de preparació i despatx de càrregues
  • Digitalització del procés mitjançant xips RFID i sistemes automàtics de pesatge per a control de la traçabilitat.

Tasques a desenvolupar:

- Participació, junta a l'equip d'enginyeria de Fribin Foods, en el procés de posada en marxa de les càmeres d'estabilització de canals, estructures, instal·lació elèctrica i automatització

- Col·laborar en l'anàlisi i el disseny del procés d'especejament i emmagatzematge de cambres, creant una nova línia de quarteig, on s'haurà de controlar informàticament tot el procés, dades de producte i ubicació en temps real.

- Disseny i automatització del procés de gestió de canals i cambres. Conjuntament amb el departament comercial, dissenyar i paner en marxa el sistema de gestió automàtic de les càmeres d’emmagatzematge de cambres.

- Disseny i implementació del nou sistema de control de pesatge i expedició de producte, des de la recepció de la comanda, ubicació dels productes a càmera, i definir el procés de pesatge i càrrega.

L'estudiant participarà en tot el procés de construcció, implantació i posada en marxa d'una instal·lació d'emmagatzematge, quartejat i expedició de carn de boví, passant d'una instal·lació manual, a un sistema automàtic que permeti controlar tota la informació del producte en temps real.

 

Formació integrada en l'empresa

Horari a l’empresa durant el període lectiu (mitja jornada – 4 hores/dia)

9 a 13h amb flexibilitat horària de +-1 hora

Horari a l’empresa durant el període NO lectiu (jornada completa – 8 hores/dia)

De 7:00 a les 15:20 (amb 30 minuts de descans)

La durada de la formació

Octubre de 2025 a agost de 2027

Remuneració bruta anual

20.000 € bruts anuals

Localitat on es realitzarà la formació dual

Partida Chubera s/n

22500 Binèfar (Òsca)

Perfil dels estudiants / treballadors

Coneixements i requisits

• Formació en enginyeria industrial.
• Coneixements bàsics d'indústria agroalimentària
• Interès en planificació i organització de processos industrials.
• lnterès pels sistemes de monitorització i automatització industrial.
• Desenvolupament al dominic d'eines d'anàlisi de dates (Excel, Power BI o similars).
• Actitud proactiva, capacitat analítica i treball en equip.

Idiomes

Anglès a nivell mig/alt.

Altres aspectes a valorar en el procés de selecció

Requereix de mobilitat pròpia.